måndag 6 april 2009

Margarintanten

Min fantastiskt trivsamma och soliga påsklovsdag tillsammans med minstingen slutade snöpligt. Här ligger jag helt däckad, nåja nästan i allafall, och mår pyton illa. Detta kändes som ett mysterium tills äldsta dottern ringde i obestämt ärende, och upplyste mig i förbifarten om, att hon varit diffust magsjuk "för ett par dagar sedan".
Så, då gissar jag att det är samma förrädiska bakterie som fällde krokben för mig, då jag skulle diska, tvätta och laga middag i kväll.
Vad kan väl passa bättre än att göra ett "sjukt" inlägg som svävat omkring i hjärnan en tid nu. Det om Margarintanten.
Margarintanten är den moderna varianten på flourtanten. Till skillnad från då flourtanten dyker upp är det dock inte skolelever med potentiella tandtroll som får ångest. Då margarintantsvarianten dyker upp i sitt blommiga förkläde är det margarintillverkarna och dess distributörer som bävar. Exempelvis skulle den köksansvarige på Ikea raskt ha slängt sig över plastbunken med detta tvivelaktiga innehåll, då djungeltrumman förkunnade Margarintantens snara ankomst.

Den ansvarige för mejerivarorna i matvarubutiken skulle raskt, inte bara slita ner hälsobudskapet från margarinhyllan, utan även gömma de kemikalieförorenade byttorna längst in på lagret, för att sedan returnera dem till distributören snarast möjligt.
De som skulle bli gladast då Margarintanten gjorde sin entré, skulle vara alla barn och åldringar, samt deras anhöriga. De skulle inte bara bli av med margarinerna från sina matsalsbord, utan även få något bättre i utbyte Vad sägs om lite smör att kittla gommen med?
Ja, jag håller med, detta är kanske ett tramsigt inlägg i debatten, eller kanske inte ändå?
Det är det bästa jag kan åstadkomma i mitt svaga tillstånd och det får åtminstone mig att le. Kanske är det inte bara magen som är sjuk utan även min humor.

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Elisabet sa...

Krya på dig! hälsar den tydligen evigt hostande bloggmadamen i söder.

Anita sa...

Vet du att du just gav Reklamnissarna för smör ett hett uppslag.....
Anita

Ann-Katrin sa...

Fast jag skippar smöret också. Laktosintollerant. Finns laktosfritt smör och grädde men jag är lite orolig för vad de gör i processen för att få dessa produkter laktosfria. Funkar när jag är hos vänner som är osäkra på hur de ska laga mat utan smör och/eller grädde men annars försöker jag stå över. Däremot svämmar skåpen över med suveräna olivoljor (olika beroende på vad de ska användas till), rapsolja, solrosolja, linfröolja, sesamolja och lite annat. Älskar oljor.

Och sådan tur jag har att hårdost lagrad mer än tre månader inte innehåller någon laktos alls. Alldeles naturligt!

Cattis sa...

Elisabeth:
jag är så gott som återställd, tack!
Men du din stackare, vad ska vi göra åt din sjuka...? Snart måste du ju få bli frisk och kry!

Anita: jo, kanske det, fniss, men inte behövs det väl reklam för smör?

Ann-katrin: då är du oljeexpert då ;-)
ingen aning hur de gör för att få det laktosfritt... risken är väl att de mixtrar för mycket, förstår din oro.

Ann-Katrin sa...

Ja, man försöker... :-)

bakgrund